5 februari 2020

SKRIVA

2019 är över och 2020 har tagit vid, ett år som jag har stora förhoppningar inför. 2019 har för mig varit ett tänkande år, ett grubblande år och ett förändringarnas år. I det stora hela ett väldigt tufft år. 

Många saker som jag funderat på har jag burit inom mig. Andra har jag diskuterat i oändlighet med mina vänner. Kärleken, livet, meningen. Stort som smått.

Ibland har jag skrivit ner mina tankar, ibland med några ord och ibland i längre texter. Nu har det blivit dags för mig att dela med mig av detta. 

Jag har länge tänkt att jag ska skriva en bok, men det ser inte ut att hända inom någon snar framtid. Boken ska inte skrivas för att jag tycker att jag är en enormt briljant författare, utan för att jag älskar att skriva. Inte egentligen heller för att jag tänker att jag har något fenomenalt viktigt att säga, bara för att jag älskar att skriva. Ja, jag älskar att skriva.

(Där kommer vi in på ett ord som jag alldeles nyligen diskuterade med en vän, passion. Vad är det egentligen? Hur är det att vara passionerad? Hur känns det att vara passionerad? Är jag själv passionerad?)

Skrivandet har dock alltid inneburit en press för mig, jag har aldrig tänkt att jag varit bra nog. Redan på högstadiet så fick jag berättat för mig att jag inte skrev som en skulle, jag skrev för dagbokslikt, det var inte ok. Men det var ju precis så som jag skrev. Dagboken hade alltid funnits med mig, jag hade skrivit något varje dag sedan jag fyllde sex år och fick min första dagbok, jag älskade hur orden rann ur mig. Var det verkligen tvunget att skrivas på ett speciellt sätt? Fanns det regler för hur det skulle skrivas? Vill människor bara läsa en viss typ av texter?

Jag vet inte, har inget svar på frågan, vilket jag egentligen aldrig har. För finns det verkligen en sanning? En objektiv sanning? Är det inte så att det finns fakta, sen finns det en hel uppsjö av tankar och åsikter? Någon kanske läser det jag skriver och tycker det är bajs, någon annan läser och känner igen sig, en tredje tycker kanske rentutav att det är inspirerande och bra. Vad vet jag?

Jag börjar… 

Kategorier: