Om Normsmart

Erika Normsmart

För 38 år sedan föddes jag i Kirkenes, längst upp i Nordnorge, och livet har sedan dess tagit mig runt jorden på olika vis. Jag har bott i Sydamerika och Frankrike, rest runt och även flyttat runt i Sverige. Jag har känt mig hemma och jag har känt mig borta, blivit inkluderad och exkluderad, jag har lärt mig och utvecklats, jag har blivit Normsmart!

Under hösten 2017 var det dags för en ny resa, Normsmart AB. I många år har jag haft en dröm om att arbeta med normkritik och HBTQ+ frågor på heltid och kände att det var dags att ta steget ut. I januari blev jag certifierad Normingenjör genom Add Gender och under höstens utbildning insåg jag att karta och kompass för resan redan fanns i min hand, det var bara att börja styra båten i en Normsmart riktning.

Jag är utbildad socionom på Göteborgs universitet, men har också läst etnologi och antropologi, på Stockholms universitet och Pontificia Universidad Católica de Chile. Jag har en bred arbetslivserfarenhet, från trävaruindustri till omvårdnad, familjebehandling och verksamhetsutveckling.

I mina anställningar genom åren har jag olika vis arbetat med värdegrund, normkritik och HBTQ+. Föreläsningar och workshops är det som är mitt huvudspår, men vem vet, jag vill ju göra hela världen Normsmart, så jag stannar kanske inte där 😉

— Erika Haanaes, VD på Normsmart AB

Nyfiken? Kontakta mig så berättar jag mer! >>